EK (gelukkig) voorbij

De sport schoenenbal, ook wel voetbal genoemd, is best een aardig spelletje om te zien, althans in samenvattingen op TV. Daarom zit ik zondagsavond om 19:00 uur altijd in mijn relaxstoel klaar om naar de kwebbeldoos te turen om de korte verslagen van de competitiewedstrijden te zien.
Je kunt dan een klein uurtje lekker genieten van mooie acties, grote blunders, stevige overtredingen, heftige blessures en schwalbende, bijna doodvallende, spelers.
 
Maar na het zien van diverse EK-wedstrijden ben ik blij dat het voorbij is. Wat heb ik me soms zitten vervelen, tot slapens toe. Je denkt dat het mooie, spannende wedstrijden worden met al die duurbetaalde, amper volwassen geworden multimiljonairs. Maar het lijken vaak slaapwandelaars die per ongeluk een balletje tegen hun schoen aankrijgen en als balacteurs de top van Europa worden beschouwd. Maar helaas het was te vaak tikkie terug, balletje opzij, rollertje naar links, dan weer tikkie terug. Gewoon laf, defensief, traag schuiffie-, schuiffievoetbal. Er was vaak weinig spanning, op enkele uitzonderingen na.
 
Ik weet waar ik het over heb beste lezer, want ik heb veel verstand van voetbal. In mijn goede, jonge tijd heb ik jarenlang op de velden heen en weer gehold en gesprongen; zelfs als keeper veel ballen tegengehouden en naar schoenen gedoken van tegenstanders die mij wilden passeren. Ik ben dus een allround deskundige.
Daarom voor mij voorlopig geen voetbal meer. Ik ben voetbalmoe.
 
Gelukkig was er wel een prachtige Holland promotie dankzij de tienduizenden enthousiaste oranjesupporters die er een groot feest van wisten te maken en dat maakte veel goed.

 
15-07-2024
Jules du Lac

Wil je ook andere schrijfsels lezen?
Klik dan op een van de links boven het artikel
en kies uit de lijst met titels